Чутливе травлення

У вашої собаки чутливе травлення або навіть проблеми з травленням? Це може мати багато різних причин, тому, на жаль, неможливо дати загальну рекомендацію. Однак наступні поради можуть допомогти вам визначити, як годувати собаку.

Що таке чутливе травлення?

Проблеми з травленням зазвичай проявляються у вигляді кашоподібного посліду, включаючи діарею, роздутий живіт, блювоту або біль у животі. Причинами можуть бути: стрес, шлунково-кишкові захворювання, захворювання печінки або нирок, слабкість підшлункової залози, кормова алергія, непереносимість корму, порушення моторики (розлади діяльності шлунково-кишкового тракту), пороки розвитку шлунково-кишкового тракту, кишкова непрохідність або сторонні тіла, отруєння, або рідша причина – пухлинні захворювання. Як ви бачите, спектр можливих причин дуже широкий. Тому, якщо у вашої собаки є проблеми з травленням, рекомендується проконсультуватися з ветеринаром.

Зміна корму

Якщо ваш ветеринар уже виключив серйозну хворобу як причину розладу травлення вашої собаки, це хороший перший крок, щоб перевести вашу собаку, яка чутлива до травлення, на особливу засвоювану їжу. В ідеалі ви повинні змінювати свій корм протягом кількох днів, щоб організм вашої собаки міг адаптуватися до нового корму і, скоріш за все, зовсім іншої формули. У випадку молодих, старших, хворих або чутливих до травлення собак, навіть бажано дуже обережно змінювати корм протягом двох тижнів. У цьому випадку ви завжди можете змішувати трохи більше нової їжі зі звичною під час кожного прийому і відповідно повільно зменшувати стару їжу.

При виборі правильного корму для собак важлива порада експерта, щоб забезпечити належну підтримку травлення вашої собаки. Наприклад, Happy Dog Sensitive New Zealand або Mini New Zealand пропонують як корм для собак, які чутливі до травлення.

Висока засвоюваність

Висока засвоюваність особливо важлива для чутливих тварин. Це гарантує, що поживні речовини з їжі можуть легко засвоюватися організмом і доступні для метаболічних процесів без складних процесів травлення та перетворення. Чим вища засвоюваність, тим менше кінцевих продуктів метаболізму залишається як «відходи», які можуть створювати навантаження на тіло вашої собаки.

Ознаками високої засвоюваності є:
  • необхідний невеликий кормовий раціон
  • невелика кількість калу
  • хороша консистенція калу

Продукти Happy Dog добре засвоюються, однак засвоюваність залежить не тільки від типу та якості їжі, а й від індивідуальних факторів собаки. Якщо ваша собака досить нервова або у старшому віці, засвоюваність корму може погіршитися через занадто швидке проходження кишечника або погіршення роботи органів травлення.

Загальні поради

Якщо ви знайшли відповідний корм для своєї собаки, краще залишити його. Необов’язкова зміна корму для собак погано переноситься для чутливого травлення. Те ж саме стосується ласощів: ви можете годувати добре переносимими ласощами в помірних кількостях. Не рекомендується експериментувати з різними сортами, оскільки це також може зіпсувати травлення.
Наступна
Зміна корму