Поради щодо годування цуценят

Якщо ви не впевнені коли, як часто, скільки і яку їжу має отримувати ваш цуценя, ми з радістю проконсультуємо вас.

Змінюйте корм поступово

Перші кілька днів ви повинні дотримуватися їжі для цуценя, яку він отримував у своєму старому будинку, якщо це можливо. Зміна корму в цей час може створити додаткове навантаження на травлення молодої собаки.

Після того, як собачка трохи влаштується, зазвичай через один-два тижні, можна почати перехід: просто додайте трохи нового корму в щоденний раціон і щодня потроху збільшуйте кількість. Це дозволяє тракту травлення повільно звикнути до нової їжі. Якщо ви зважилися на корм для цуценят, вам слід дотримуватися його.

Скільки їжі може з'їсти цуценя?

Точне вимірювання добової кількості їжі важливо, оскільки надлишок або недостатнє надходження вітамінів і поживних речовин може призвести до пошкодження росту. Тому ви повинні дотримуватися рекомендованої кількості годування, зазначеної на упаковці сухого корму Happy Dog. Відправною точкою буде завжди вік і, як правило, категорія "цільова вага", не обов'язково спиратися на поточну "фактичну вагу". Показник кількості їжі може бути вище у молодих тварин, які виросли занадто швидко. Якщо в даному випадку використовувати «фактичну вагу» для годування, це ще більше сприятиме занадто швидкому зростанню. Загальне правило — годувати «як можна менше і стільки, скільки необхідно».

Беззерновий корм для собак

Якщо виявилося, що ваша собака не може переносити різні види зернових, то уникнути їх дуже легко за допомогою наших рецептів без зерна, таких як: Sensible Africa, Canada, Montana, France, Piemonte чи Karibik. Усі ці сорти також доступні у вигляді міні різновидів для маленьких собак до 10 кг, за винятком Karibik.

Як часто я повинен годувати свого цуценя?

Якщо ви хочете, щоб при годуванні цуценя все зробити правильно, за основу можна взяти поради фахівців щодо частоти годування:
  • до 4 місяців: 4-разове харчування
  • до 6 місяців: 3-х разове харчування
  • від півроку: 2-разове харчування
У той час як дорослих собак зазвичай годують двічі на день, цуценятам слід давати більше можливостей поїсти. Через те, що у цуценят ще відносно невеликий шлунок, спочатку вони можуть їсти лише невелику кількість їжі. Велика кількість їжі дає велике навантаження на організм цуценя.

Чи можу я давати ласощі своєму цуценю?

Як і дорослі собаки, цуценята люблять ласощі як нагороду або невеликі перекуси між ними. Однак їх слід давати помірно і включати в добову кількість корму. Як варіант, частину добової кількості сухого корму можна просто давати як частування.

Як довго ви повинні давати цуценятам корм?

Для рекомендації щодо того, скільки часу слід давати цуценятам, вирішальним є прогнозований розмір дорослої тварини:
  • ​​Дрібні породи (до 10 кг): переходьте на дорослу особу приблизно в 9-12 місяців.
  • Породи середнього розміру (11-25 кг): переходьте на дорослих приблизно у 12-15 місяців.
  • Великі породи (від 26 кг): переходять на дорослі приблизно в 15-18 місяців.

В основному, коли зростання в розмірах майже завершено, можна переходити з корму для цуценят на їжу для дорослих. Подальший корм підбирається відповідно до породи, метаболічної схильності та продуктивності (наприклад, Mini Adult для дорослих собак до 10 кг із нормальною потребою в енергії, Medium Adult для дорослих собак від 11-25 кг із нормальною потребою в енергії, Maxi Adult для дорослих собаки від 26 кг із нормальною потребою в енергії).